11.06

Кросовер Kia XCeed отримає повністю цифрову панель приладів

Компанія Kia Motors продовжує розкривати грані таланту нового кросовера XCeed. Автомобіль отримає повністю цифрову панель приладів Supervision діагоналлю 12,3 дюйма.

Новий Kia XCeed стане однією з найбільш високотехнологічних моделей корейського бренду. Одним з підтверджень цьому є повністю цифрова панель приладів, покликана подарувати власникові автомобіля абсолютно новий досвід взаємодії з авто.


Панель приладів Supervision діагоналлю 12,3 дюйма має роздільну здатність екрану 1920х720 точок і замінює традиційні аналогові спідометр та тахометр. Між їх цифровими аналогами розташовано інформаційний кластер, управляти яким можна за допомогою клавіш на кермі. На панель приладів можуть виводитися підказки навігаційної системи, дані мультимедіа, повідомлення про дзвінки та списки контактів, а також параметри руху автомобіля. Серед іншого, водія інформують про середню і миттєву витрату палива, «спливаючі» повідомлення дають водієві знати про виникнення будь-яких проблем, попереджають про поточну дорожню обстановку (у разі функціонування системи Live Traffic в конкретній країні) і навіть про появу ознак втоми у водія.


Коли водій паркується і вимикає двигун XCeed, приладова панель ненадовго виводить інформацію, що резюмує параметри останньої поїздки. Демонструються пройдена відстань і час у дорозі, середня витрата пального і розрахункова відстань, яку можна подолати на залишку палива.


До речі, в залежності від режиму роботи системи Drive Mode Select, панель приладів буде міняти перелік інформації, що відображається. У стандартному режимі Normal акцент буде зроблено на швидкості і економічності, тоді як в режимі Sport домінує тахометр, а другорядна інформація прихована.


Цифрова панель приладів буде пропонуватися покупцям нового Kia XCeed в якості опції. Більш звичною альтернативою стане класична аналогова панель з 3,8- або 4,2-дюймовим екраном бортового комп'ютера.


Нагадаємо, що нещодавно Kia продемонстрував перше офіційне фото кросовера XCeed.