16.10

Всеукраїнська презентація нового Mercedes-Benz Actros

 

10 жовтня компанія «АвтоКапітал» офіційне представництво Mercedes-Benz в Україні, структурний підрозділ Корпорації УкрАВТО, презентувала новий Mercedes-Benz Actros на території заміського комплексу KIDEV.

Всесвітня презентація нового Mercedes-Benz Actros п'ятого покоління відбулася в рамках виставки IAA Commercial Vehicles в Ганновері у вересні 2018 року. З тих пір автомобіль пройшов шлях доопрацювання від презентаційної моделі до серійного виробництва, а Україна стала однією з перших країн, куди приїхали нові автомобілі в особливому виконанні - Actros Edition 1. Це спеціальна лімітована версія вантажівки, яких буде лише 400. Зовні автомобіль відрізняється особливим забарвленням - з чорною передньою панеллю і хромованою решіткою радіатора, на дверях таблички з написом Edition 1. Фірмова зірка з трьома променями має LED підсвічування, а над лобовим склом встановлено 4 світлодіодних прожектора дальнього світла. При цьому автомобіль має всі ключові перевагами - завдяки більш ніж 60 технологічних інновацій, новий Actros цілком заслуговує вважатися найбільш інноваційною вантажівкою на сьогоднішній день.

У кабіні нового Mercedes-Benz Actros - два повністю цифрових дисплея, в які вдалося інтегрувати всю необхідну інформацію та управління системами. На 10-дюймовий монітор можна вивести різні комбінації приладів в найбільш зручному для водія форматі, наприклад, по центру відобразити тільки спідометр, а другий монітор адаптувати на свій розсуд. Тепер центральний дисплей покаже і підказки навігації, і дорожні знаки, і рівень економічності водіння. Міняти варіанти відображення інформації на екранах можна прямо за допомогою тач-кнопок на кермі - швидко і зручно. А за другорядні функції тепер відповідає другій 12-дюймовий монітор збоку від водія. Працює він за принципом планшета. Можна гортати екрани, ходити по розділах, змінювати налаштування. Для зручності роботи на ходу управління боковим монітором продубльовано на кермі, а також є фіксовані кнопки для основних розділів, натисканням яких відкривається потрібна інформація.

Крім технічних інновацій, дизайн нового Actros також зазнав значних змін. Особливо помітна відсутність штатних зовнішніх дзеркал. Замість цього нове покоління отримало опціональну можливість комплектації, спеціально спроектованої MirrorCam, яка замінила стандартні дзеркала на камери, забезпечивши як значні поліпшення аеродинаміки, так і підвищивши безпеку водіння, прибравши сліпі зони, властиві класичним дзеркалам. Mercedes-Benz Actros отримав також систему напівавтоматичного водіння Active Drive Assist. Вона дозволяє повністю покластися на автопілот на автобанах.

Mercedes-Benz Actros має адаптивний круїз-контроль, систему спостереження за рухом в смузі та може самостійно підрулювати. Цього достатньо, щоб повністю довірити управління Actros на автобані автопілоту, прибрати руки від керма та ноги з педалей. Автомобіль при цьому слухняно їде в смузі, сам злегка повертає, слідуючи за вигинами дороги, і сам пригальмовує при необхідності. Але різкі маневри, з'їзди і заїзди, зміна смуг - це вже відповідальність водія.

«Новий Mercedes-Benz Actros - це найбільш інноваційний вантажний автомобіль в світі на сьогоднішній день. Ці інновації створені для оптимізації витрат на паливо та зниження витрат на обслуговування техніки, що є ключовим для клієнтів в даному сегменті ринку. Українські клієнти зробили свій вибір на користь нових вантажних автомобілів Mercedes-Benz Actros з огляду на всі переваги. Перші поставки нової моделі були у вересні цього року. Це дає можливість з упевненістю дивитися на майбутнє Mercedes-Benz в цьому сегменті техніки», - коментує заступник генерального директора з продажу комерційної техніки компанії «АвтоКапітал» Андрій Даллакян.

В рамках презентації також відбулося знайомство з новою сервісною програмою Mercedes-Benz в Україні, розробленої спеціально для користувачів вантажних автомобілів з трипроменевою зіркою - програмою TruckParts.

З огляду на потреби наших клієнтів, ми розробили спеціальний продукт для вантажної техніки Mercedes-Benz: запчастини, які пройшли повну сертифікацію бренду. Так, клієнт, що має в автопарку Mercedes-Benz Actros 1996-2018 років випуску, Atego (1998-2013 р.в.) або Axor (2001-2013 р.в.) зможе оптимізувати витрати на запчастини. У цю програму включені найбільш необхідні та швидкозношувані деталі і запчастини, а також ті, які підлягають заміні при дрібних дорожньо-транспортних пригодах. Ключова перевага програми полягає в оптимальному співвідношенні ціни та якості для корпоративних клієнтів з автопарком із вантажних автомобілів попередніх поколінь.

Детальніше про новий Actros Ви можете дізнатися в офіційних дилерських центрах Mercedes-Benz, які спеціалізуються на продажу вантажної техніки.